Terug naar inhoudsopgave

"Weet wat je doet, want het betekent levenslang!"

"Nog even en wij zitten op de mooiste kantoorplek van Waddinxveen"

Nieuwbouw, duurzaam, tijdloos maar wel modern. Dát stond er destijds op het wensenlijstje van Bob Bruijn, eigenaar van Holland Haag. Met het nieuwe kantoorpand in Waddinxveen gaan al die wensen in vervulling. En HIG leverde er, in opdracht van De Vries en Verburg, een bijdrage aan.

 Interview: Monique Nelis

Elke dag gaat Bob Bruijn er wel even kijken; bij het nieuwe kantoorpand van Holland Haag in Waddinxveen. Het pand is in oktober opgeleverd en wordt op dit moment ingericht. Het aftellen is begonnen: de tweede helft van december nemen ze met het bedrijf hun intrek in dit nieuwe pand aan de A12, volgens Bob Bruijn ‘de mooiste kantoorplek van heel Waddinxveen en omstreken’.  

Bob Bruijn is eigenaar en financieel directeur van Holland Haag, groothandel in gordijnstoffen. Een bloeiend familiebedrijf van bijna honderd jaar oud, dat levert aan woninginrichters en projectinrichting en confectie van gordijnstoffen verzorgt. Het was zijn overgrootvader die in 1920 het bedrijf startte, samen met zijn drie zoons, onder de naam Handelsvereniging Holland. Toen nog met gordijnstoffen én vloerbedekking. Bob Bruijn is inmiddels de vierde generatie die Holland Haag leid. Tot 2012 was hij algemeen directeur, die functie wordt nu bekleed door Agaath den Heijer. “Als vijftienjarige wist ik al dat ik in het bedrijf wilde. Mijn vader was mijn voorbeeld. Ik deed vakantiewerk bij afnemers van Holland Haag en ging naar de Hogere Textielschool in Enschede, waar mijn vader ook op heeft gezeten. Het was echt mijn eigen keuze om in de voetsporen van mijn overgrootvader, grootvader en vader te treden. Toen ik in 1984 als vijfentwintigjarige in de zaak kwam, waarschuwde mijn vader me zelfs nog even: ‘Weet wat je doet, want het betekent levenslang!’ Dat klopt, zo’n bedrijf draag je altijd bij je. Maar ik was al lang met het virus besmet.”